Sara, 51 år

Att jag faktiskt var ett vrak visade provsvaren på blodprovet jag hade tagit innan första besöket. Kanske viktigast var att jag fick svart på vitt att jag inte mådde bra.

 

”När jag kom till mitt första besök hos HerCare var jag ett vrak. Under åren innan hade jag sökt hjälpt för sömnproblem, oförklarlig viktuppgång och enorm trötthet. Men, jag fick ingen hjälp. Under denna tid blev jag samtidigt diagnostiserad med psoriasis och migrän, problemen växte och jag mådde allt sämre. Jag antog att det fanns en gemensam nämnare i form av att jag närmade mig klimakteriet, men det var ett för komplext område för att jag skulle kunna förstå och dra egna slutsatser för mig egen del. 

Att jag faktiskt var ett vrak visade provsvaren på blodprovet jag hade tagit innan första besöket med ”min” barnmorska. Värden som skulle vara höga var låga och tvärtom, men kanske viktigast var att jag fick svart på vitt att jag inte mådde bra. 

Det första mötet med min barnmorska var helt avgörande för mig, vi gick igenom mig från topp till tå, vilka eventuella sjukdomar jag haft under åren, stress och livssituation. Samband blev uppenbara när man såg helheten, något ingen annan hjälp mig med tidigare. Samtidigt var det med största respekt och ödmjukhet som samtalet skedde. 

Jag besökte även gynekolog och näringsterapeut. Allt hänger ihop och det blev så uppenbart för mig vid det första besöket. Idag har det gått 8 månader sedan mitt första besök och jag mår så enormt mycket bättre. Jag har inte mått såhär bra på många, många år och jag känner att jag är tillbaka till mitt vanliga jag. 

Det kan låta klyschigt men den hjälp jag har fått hos HerCare har varit livsavgörande för mig. Det vände en kurva som bara gick nedåt inte bara fysiskt men även psykiskt. Det är enormt tärande att inte må bra och till slut påverkar det även ens självkänsla, självförtroende och karaktär. Nu är jag tillbaka igen där jag vill vara, och jag är absolut inget vrak längre.”

Annika, 58 år

Det var som att öppna ett fönster på vid gavel och fylla lungorna med frisk luft. Kraften i kroppen återvände, och den mentala energin var tillbaka. Successivt har jag återvänt till jobbet.

 

 

”När jag var på min första träff på HerCare gav en barnmorska mig en kort lektion i kroppens kemi. Hon förklarade hur utbrändhet uppkommer och vidmakthålls.

Att så här svart på vitt få se att min kropps endokrina system inte fungerade betydde mycket för mig. Det gjorde det tydligt att det varken hjälper att ”samla ihop sig” och gå vidare, eller att bara vila och vänta. Min åkomma var konkret.

Efter att testresultatet kommit hände saker ganska fort. En näringsterapeut på HerCare förklarade vad som under min långa period av stress hade hänt i kroppen. Hon förklarade hur man genom att stötta med vissa näringsämnen kan hjälpa kroppen upp på spåret igen. Också förklarade hon varför en livsstilsförändring är grunden för läkning. Med detta, och med en lista med kosttillskott avpassade efter mina behov, fick jag verktyg att ratta mitt liv.

Jag började äta kosttillskotten och efter tre-fyra veckor kände jag att skeppet vände. Jag blev lugn, och den tidigare ständigt närvarande stressen, oron och ångesten försvann. Det var som att öppna ett fönster på vid gavel och fylla lungorna med frisk luft. Jag fick lätt att fokusera och tankarna var glasklara. Kraften i kroppen återvände, och den mentala energin var tillbaka.

Successivt har jag återvänt till jobbet. Mina tillskott ger mig en grundstyrka jag kan lita på. Den tydliga genomgången av de olika hormonerna och signalsubstanserna har gjort att jag allt bättre kan läsa av min kropp. Med stort tack till HerCare.”

Johanna, 26 år

Hade väldigt svårt att leva ett normalt liv. Blev stressad av minsta lilla sak och fick aldrig vardagen att gå ihop. Var otroligt ledsen hela tiden och kände mig olycklig.

 

”Sökte för trötthet, stress, PMS, depression och utmattning. Mådde väldigt dåligt och visste inte riktigt vart jag skulle vända mig. Hade nog haft mina problem i minst 6 år.

Hade väldigt svårt att leva ett normalt liv. Blev stressad av minsta lilla sak och fick aldrig vardagen att gå ihop. Var otroligt ledsen hela tiden och kände mig olycklig.

Jag träffade Carina primärt, även lite Mia samt en barnmorska och gynekolog, och hon har nog räddat mitt liv tror jag.

Fick tron tillbaka på att få hjälp på riktigt. Det var så skönt att veta hur seriösa dom var och att dom verkligen förstod allt. Kände mig välkommen och betrodd. Fick mkt verktyg till vardagen och någon att vända mig till.

Idag mår jag mkt bättre men inte helt bra. Blev gravid så ”avbrutit” min ”behandling” tills vidare. Längtar dock väldigt mycket tillbaka.

Aldrig träffat någon som Carina, saknar henne varje dag så himla mkt, och jag är så tacksam vad Mia har startat upp. Det här är så viktigt att det finns idag!”

Lisa, 35 år

Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner för henne och det hon har hjälpt mig med. En investering för livet!

”Jag har gått till många olika terapeuter genom åren och fått helt okey hjälp tills den dag då jag till slut träffade Carina Landin på HerCare och förstod vad terapi verkligen kan ge för resultat. Hon ställer inte bara massa frågor och nickar medgivande utan vågar att utmana mig lagom mycket utan att ”gummibandet går av”.

Hon har förmågan att känna in var jag befinner mig, se helheten, fånga kärnan av ”problemet” och varsamt hjälpa mig att hitta nya vägar. Det är en sak att komma till insikt, sedan behövs kraft, mod och förståelse vad jag behöver göra för att komma vidare. Det här lyckas Carina med.

Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner för henne och det hon har hjälpt mig med. En investering för livet!”

Anna, 46 år

Jag gillar verkligen HerCares helhetssyn på hälsa för kvinnor! Nu känner jag mig piggare, gladare och medveten om hur jag känner mig i min kropp efter ha ätit olika sorters mat.

”Jag sökte mig till HerCare för IBS, humörsvängningar och nedstämdhet. Jag kände mig deppig, orolig och hade en bubblig mage. Det här påverkade mitt liv och jag kände låg energi och ingen ork. Jag hade dragits med symtomen i ca två år.

På HerCare träffade jag barnmorskan Mia-Maria och näringsterapeuten Victoria. Jag gillar verkligen HerCares helhetssyn på hälsa för kvinnor! Nu känner jag mig piggare, gladare och medveten om hur jag känner mig i min kropp efter ha ätit olika sorters mat. Clean Reset har givit mig en metod att utforska hur min kropp kan självläka från inflammation. Superintressant. Efter bröd, gluten får jag ofta ont i huvudet – tidigare hade jag ingen aning om det. Nu kan jag undvika det – men också ta en macka ibland… Jag fick hjälp att ta reda på vilken kost som passar mig och jag fick råd om kosttillskott. Kanonviktigt med blodprov också!”

Gunilla, 51 år

Jag tillhör dem som knappt fixade att existera vissa dagar i månaden. Dessa dagar ville jag bara lägga mig ner och dö för att slippa må så obeskrivligt dåligt som jag gjorde när obalansen var som allra värst.

 

”Livet som kvinna ska inte vara så tufft att du ibland ber om att få slippa vakna upp till en ny dag igen. Dessa dagar kan bara en sån enkel sak som att duscha ta den energi som finns tillgänglig för stunden. Det är så lätt att känna skuld och skam över sitt beteende och mående, speciellt när det är berg-, och dalbana flera gånger i månaden. 

I två år nu har jag fått hormonbehandling för att kunna ha ett liv som är någorlunda humant. Att jag fått den hjälpen har jag Mia Lundin att tacka för. Hon fanns där för mig när jag var på väg att ge upp fullständigt. Jag var slut som människa och greppade efter halmstrån. Tack och lov fångade Mia upp mig och satte in stöd för att kunna hjälpa kroppen att fungera igen. Mia är mycket professionell och specialist på den hormonella balansen i kroppen, vilken kan vara helt avgörande för om vi kvinnor klarar av vår livssituation, eller ej. Det kanske låter överdrivet men jag vet att hon räddade mitt liv där och då, för två år sedan.

Du kvinna som känner igen dig, ge för guds skull inte upp, det finns hopp!

Så tacksam att Mia Lundin öppnat sin mottagning Hercare. De räddar liv där, tänk på det! Vad är ett kvinnoliv värt i pengar? Ja, det kostar att få hjälp, för den här vården är inte subventionerad av skattemedel som den på hälsocentralerna m.m. Den dag politikerna börjar ta ansvar för kvinnohälsan kommer förhoppningsvis vården på Hercare att kosta mindre. Men minns också att en läkare idag knappt hinner möta dig innan nästa patient ska kallas in i det rum du befinner dig. På Hercare är det inte så, de tar sig tid att MÖTA dig på riktigt. Du blir sedd, hörd och hjälpt.”