Anvisningar inför din blodprovstagning

 

När du bokat ditt besök får du ett bekräftelsemejl med rekommendationer för de prover vi rekommenderar för just din bokningstyp. Du väljer sedan ett av dessa provtagningsställen baserat på din hemort.

 

Provtagningsställen

  1. Bor du i Stockholm, Göteborg eller Uppsala går du till ett av provtagningsställena som du hittar här: https://synlab.se/patient/har-finns-vi. Vi har skickat en e-remiss dit.
  2. Bor du på en av de orterna listade här så bokar du din provtagning här. https://www.encia.se/bokninghercare  OBS! När du bokat hör du av dig till oss så vi kan skicka remiss dit.
  3. Bor du på orter som inte finns med i alternativ 1 eller 2 köper du själv testet på Blodkollen.se, se eller Werlabs.se. För att skicka ditt svar till oss på ett GDPR säkert sätt ber vi dig logga in på vår hemsida, klicka på meddelanden och bifoga provsvaren där.

Ta provet på rätt dag

 Provet bör tas dag 3-5 av din mens. (Dag 1 är när du först börjar blöda). Om du inte har mens, eller oregelbunden mens, tar du provet vilken dag som helst.

Provet ska tas innan kl. 10.00 på morgonen och fastande. Kom ihåg att ta med legitimation. Ta inte några kosttillskott eller mediciner samma morgon du tar ditt prov.