Hormonhälsa på arbetsplatsen

Kvinnor med kontroll över sin hormonbalans kan bättre styra sitt arbete, är mer effektiva och närvarande i sina team och stannar kvar längre hos sin arbetsgivare. Det ger hållbara medarbetare!

 

1 av 5 kvinnor har tackat nej till en befordran på grund av sina hormonella problem.

 

Tycker du att det låter mycket?

Kvinnor sjukskriver sig, känner sig omotiverade och levererar inte enligt sin kapacitet när de upplever symptom. Det kan vara alltifrån huvudvärk, oro, ångest och sömnproblem till stress och vallningar. Det här leder till enorma kostnader i samhället. Och för dig som företagare. För att inte tala om lidandet för tusentals kvinnor i hela landet.

Vill du vara en del av förändringen?

Börja idag att jobba med hormonhälsa på arbetsplatsen!

Steg 1: Ge kunskap för medarbetare att själva få medvetenhet och börja tänka på (och kanske prata mer om) hälsa, välmående och hormoner.

Steg 2: Ge chefer verktyg för att kunna ge förutsättningar till alla i teamet

Steg 3: Ge medarbetare stöd, proaktivt och behandling, för att kunna ta kontroll över sitt välmående och må bra.

Vi tar fram ett upplägg som passar för er.
Hör av dig till: kristina.carlander@hercare.se

*https://www.bma.org.uk/media/2913/bma-challenging-the-culture-on-menopause-for-working-doctors-report-aug-2020.pdf

 

Några exempel på vad vi erbjuder:

Hur är hormonerna kopplade till hur vi mår? Hur fungerar menscykeln och hur förändras den under livet? Vad gör stress och för lite återhämtning med oss? Vad kan jag göra själv för att må bättre och slippa symptom? Vad bör vi på arbetsplatsen tänka på för att ge bra förutsättningar för hormonhälsa hos våra anställda?

Den här föreläsningen ger en introduktion till könshormonernas funktion i kroppen. Hur de bildas och hur vår livsstil kan stötta våra hormoner och i sin tur gör att vi mår bättre.

  • Tid: 1h inklusive frågor
  • Plats: Digitalt eller på plats
  • Deltagare: Passar hela arbetsplatsen, både kvinnor och män

En arbetsplats som ger förutsättningar för hälsa får mer engagerade och motiverade medarbetare som stannar längre, bra för alla!

Den här workshopen är till för chefer på arbetsplatsen och tar upp frågor och perspektiv som:

  • Förstå hormonell obalans för att ge förutsättningar i teamet
  • Bemötande och språkbruk: hur stöttar jag en kvinna med hormonell obalans på ett respektfullt sätt?
  • Vilken hjälp finns att få?

Hör av dig om du är intresserad så skräddarsyr vi upplägget för just din arbetsplats!

Vill du ta ett aktivt grepp och hjälpa kvinnorna på din arbetsplats till en livsstil som stöttar långsiktig hormonell balans, och därmed ett långt och friskt liv? Vi har flera tjänster att erbjuda som hjälper kvinnor att proaktivt jobba med sin hälsa, få mer kunskap och därmed kunna mildra symptom som oro, ilska, ångest, skenande tankar, kraftiga blödningar med mera.

  • Hälsocoaching: Coachingsamtal om kost, livsstil, stress och återhämtning. Inleds med blodprov och en kartläggning av nuvarande hälsoläge för att baserat på data välja rätt mål framåt. Individuella råd och rekommendationer ges i färdplanen framåt. Genomförs med en hälsocoach utbildad inom funktionsmedicin.
  • Hälsokontroll: En årlig hälsokontroll för att följa upp hälsofaktorer som sömn, stress, alkoholvanor, kostvanor. Inleds med blodprov, in-bodymätning för att se kroppssammansättning och en kartläggning av nuvarande hälsoläge. Individuella råd och rekommendationer ges i färdplanen framåt. Genomförs av legitimerad sjuksköterska och hälsocoach utbildad inom funktionsmedicin.
  • Hercare-appen Premium+: Prenumeration av Hercare-appen där medarbetaren på egen hand loggar symptom och får kunskap om bakomliggande orsaker till symptom, rekommendationer kring vad hon kan göra själv för att må bättre och indikation på hormonell fas. Var 3:e månad ingår coaching med en sjuksköterska eller hälsocoach för personlig vägledning.