Blodprov inför ditt första besök

När du bokat ditt första besök skickas en remiss elektroniskt till Aleris labb så du behöver inte boka tid för provtagningen. Priset för den panelen är 1350 kr. Svaren på dina prover hamnar automatiskt i din journal. Betalningen för blodprovsanalysen sker i samband med ditt besök på HerCare.

Ta provet senast 3 dagar innan ditt besök. OBS!  Provet är ett fasteprov och måste tas innan kl 10 på morgonen.

Pg. av hög kostnad så har vi inte tagit med TPO och TRAK (sköldkörtelantikroppar) i baspanelen. Om du söker för Hashimotos och har provsvar på TPO och TRAK ber vi dig ta med dem till ditt möte. Har du inga svar vore det väldigt bra om du kan få de gjorda genom din läkare innan ditt besök med oss.

Hitta Aleris provtagningsställen i Stockholm och Uppsala här: Aleris närlaboratorier

I dagsläget jobbar vi på att utveckla ett samarbete med flera Aleris labb ute i landet. Tills vidare kan du göra Hälsokontroll XL på werlabs om du inte bor i Stockholm eller Uppsala. På Werlabs bokar och betalar du själv för testen på deras hemsida. Provsvaren hamnar då inte automatiskt i din journal så du måste skriva ut och ta med dig. Om du tror att du är i förklimakteriet eller klimakteriet kan du lägga till FSH och Östradiol. Det provet bör tas dag 3-5 av din mens. Har du ingen mens kan du ta det vilken dag som helst.

 

Dessa analyser ingår i HerCares blodprovsanalys

Sköldkörteln
Fritt T3
TSH
Fritt T4
Inflammation
CRP
Långtidsblodsockret
HbA1c
Blodstatus
Hemoglobin (Hb)
Leukocyter (LPK)
Trombocyter (TPK)
Hemoglobinmassa (MCH) byta mot MCV
Erytrocyter (EPK) ev ingå i vanligt blodstatus
Hematokrit (EVF) ev ingå i vanligt blodstatus
Vitaminer
Kobalamin – B12
25OHD- D-vitamin
Homocystein
Mineraler
Järn
Fosfat
Ferritin
Folat
Leverfunktion
ASAT
ALAT
Bilirubin
ALP
Njurfunktion
Kreatinin
Natrium
Kalium
Albumin
Kalk
Hormoner
FSH
Östradiol
OBS! TPO och TRAK (sköldkörtelantikroppar) ingår inte i baspanelen pg.av höga priser. Om du tror att du lider av Hashimotos så ber vi dig ta dessa prover hos din husläkare eller på werlabs innan ditt första möte med oss.