Videobesök är ett smidigt och tidseffektivt alternativ, särskilt om du bor långväga från Stockholm. För videobesöken behöver du ladda ner vår app till din mobiltelefon eller surfplatta. För dator, se nedan.

Du betalar via appen innan ditt besök.

För vissa typer av möten behöver du av naturliga skäl vara på plats på kliniken. Det gäller t.ex. gynekologiska undersökningar.

Så här förbereder du dig för ditt videomöte

Du kan göra ditt möte via din Iphone, Android eller datorn. Vi rekommenderar din mobil eller padda.

  1. Om du vill använda din mobil  eller padda så gör du så här:
  2. Från din mobil ladda ned vår app HerCare
  3. Logga in med Mobilt Bank-ID (finns ej Bank-ID, kontakta oss, se nedan)
  4. För att kunna ha videomöte behöver du godkänna allmänna villkor, vår integritetspolicy samt tillåta pushnotiser
  5. Innan ditt bokade videomöte får du ett sms från Visiba Care (vår teknikleverantör). Först då kommer ditt möte (dina ärenden) att synas i appen
  6. Innan mötet betalar du med kort i HerCare appen
  7. Om du får ett telefonsamtal under ditt videomöte bryts mötet. Så fort du lägger på startas mötet igen.
  8. Vi kommer ringa dig på den bokade tiden. Ibland kan en en försening på 10-15 inträffa. Se till att vara förberedd ett 5-10 minuter innan och befinna dig på en lugn plats med bra internetuppkoppling och bra belysning för att samtalet ska bli så bra som möjligt.

Om du vill använda din dator gör du så här:

Gå till: https://se.visibacare.com/hercare/ Fungerar endast med Chrome eller Firefox.

Klicka på Dina ärenden

Vi kommer ringa dig på den bokade tiden. Se till att vara förberedd ett 5-10 minuter innan och befinna dig på en lugn plats med bra internetuppkoppling och bra belysning för att samtalet ska bli så bra som möjligt.

Om du har några frågor kring det här så är du välkommen att kontakta oss på telefon 08-12 15 72 70 på vår telefontid måndag till torsdag 9:30-11:30 eller på info@hercare.se så svarar vi gärna på frågor eller hjälper dig vidare.

 

Inför ditt bokade telefonmöte inväntar du att din vårdgivare ringer upp dig på det nummer som du angav när du bokade. Ibland kan en en försening på 10-15 inträffa.

Telefonmötet faktureras i efterhand. En faktureringsavgift på 50 kr tillkommer.

På HerCare erbjuder vi videobesök i största möjliga utsträckning. Tyvärr så är det inte möjligt gällande gynekologiska besök eftersom det där krävs en gynekologisk undersökning och ultraljud innan våra gynekologer förskriver hormoner.

Vi får ofta frågan om våra gynekologer kan förskriva utan att utföra undersökning om man gjort en gynekologisk undersökning hos gynekolog på annan ort/mottagning. Tyvärr är det inte möjligt eftersom den förskrivande gynekologen blir ansvarig för din hälsa och måste enligt lagar och förordningar själv ha gjort undersökningen för att utesluta kontraindikationer till hormonell behandling.

Vi rekommenderar att du först bokar tid med en av våra barnmorskor som kartlägger dina behov. Läs också frågan: ”Varför behöver jag träffa en barnmorska”?