Hormonell rådgivning BAS rekommenderas vid symtom på PMS/PMDS, förklimakteriebesvär och klimakteriebesvär. 

Men om du vet med dig att just din hälsohistoria är lite mer komplicerad, att du har många egna frågor eller vill få god tid på dig att förstå de bakomliggande orsakerna, då föreslår vi att du boka Hormonell rådgivning UTÖKAD. Inför ditt möte kommer du att bli ombedd att fylla i ett hälsoformulär som också ligger till grund för samtalet. 

 

 

Barnmorskan/sjuksköterska vägleder dig genom många andra skeden ditt liv; preventivmedelsrådgivning, graviditet, och förlossning. Men efter barnafödandet, i 40-60 års ålder, när ditt kvinnliga hormonsystem förändras och du kan drabbas av det ena obehagliga symptomet efter det andra, vart vänder du dig då? Då finns det inga barnmorskemottagningar som är specialiserade på hormonella obalanser.

Vi tycker det är naturligt att barnmorskan/sjuksköterskan fortsätter att stötta dig även i denna fas av livet med kartläggning av dina symtom, råd, information och stöd.

På HerCare träffar nästan alla patienter en barnmorska/sjuksköterska först. Det är för att vi planerat ett vårdflöde med dig i åtanke, där varje kompetens utnyttjas så väl som möjligt för att hjälpa dig må bättre. Barnmorskans/sjuksköterskans roll hos oss är att kartlägga, gå igenom helheten och säkerställa att vi fått en tydlig bild av dig och hur du mår, samt planera vilka andra du bör träffa för att förbättra ditt mående.

Givet den bild barnmorskan/sjuksköterskan skapar sig genom att gå igenom din hälsodeklaration, symtombeskrivning, provsvar och ert första möte kommer hon designa resten av vårdflödet, dvs om du vid nästa tillfälle(n) ska träffa gynekolog, läkare i allmänmedicin, näringsterapeut och/eller samtalsterapeut. Vi kommer att rekommendera dig annan vårdkontakt vid tillstånd vi inte hanterar.

Barnmorskans/sjuksköterska kompetensbeskrivning omfattar i dagens läge inte förskrivning av hormonersättning. Det görs endast av våra gynekologer.

Näringsterapeutens rekommendationer syftar till att stödja kroppens  funktion. Detta åstadkoms med hjälp av ett individanpassat kosttillskottsprogram, kostråd och livsstilsförändringar.  Våra näringsterapeuter arbetar med hälsofrämjande kost- och livsstilsinterventioner.

Våra näringsterapeuter är inte dietister. De har olika utbildningar inom kost- och hälsaområdet såsom kostrådgivare, näringsterapeut och funktionsmedicinsk hälsocoach, med kontinuerlig påbyggnadsutbildning internt inom HerCare. Eftersom näringsterapeuter saknar legitimation, räknas de till komplementär/alternativ medicin och ska ses som ett komplement till traditionell sjukvård. 

På HerCare träffar nästan alla patienter först en barnmorska/sjuksköterska. Det är för att vi planerat ett vårdflöde med dig i åtanke, där varje kompetens utnyttjas så väl som möjligt för att hjälpa dig må bättre. Barnmorskans/sjuksköterskans roll hos oss är att kartlägga, gå igenom helheten och säkerställa att vi fått en tydlig bild av dig och hur du mår, samt planera vilka andra du bör träffa för att förbättra ditt mående.

Alla gynekologbesök bokas genom att kontakta oss via kontaktformuläret på hemsidan.

Du behöver vara 18 år eller äldre.

Videobesök är ett smidigt och tidseffektivt alternativ, särskilt om du bor långväga från Stockholm.

Så här förbereder du dig för ditt videomöte

Du kan göra ditt möte via din mobiltelefon, se till att vara förberedd 5-10 minuter innan.

Om du vill använda din Iphone gör du så här:

  1. I god tid innan ditt videomöte, vänligen hämta den senaste versionen av HerCare appen i App Store.
  2. Logga in med Mobilt Bank-ID
  3. Gå till möten längst ner på appen
  4. Invänta din vårdgivare

Om du vill använda din Android mobil gör du så här:

  1. I god tid innan ditt videomöte:
  2. Ladda ner appen Vårdrummet Video (Digitala vårdrummet) via Google Play.
  3. Strax innan ditt bokade videomöte:
  4. Öppna appen, logga in med mobilt Bank Id
  5. Klicka på ditt besök och sedan på gröna luren.
  6. Invänta din vårdgivare.

Om det skulle uppstå en försening på några minuter, vänligen dröj kvar.

Har du frågor angående din bokning, vänligen kontakta oss via kontaktformuläret på hemsidan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är inte specialister på endometrios. Om du har fått diagnosen fastställd av en gynekolog kan vi däremot erbjuda näringsterapi för att minska inflammation, optimera tarmhälsa och normal hormonproduktion hos en av våra näringsterapeuter

 

Hypotyreos är orsakat av en underfunktion i sköldkörteln. Vanligast orsaken är ofta en inflammerad sköldkörtel (Hashimotos), inflammationen kan bero på tarmproblem, långvarig stress och/eller kostvanor. Därför fokuserar vi på HerCare mycket på din kost, tarmhälsa och livsstil, ofta innan hormoner förskrivs.

Behöver sköldkörtelhormoner förskrivas kommer våra läkare att göra detta baserat på dina individuella behov, historik och provsvar. En del patienter mår bättre på syntetiskt T4 och/eller T3, medan andra kanske svarar bättre på naturliga sköldkörtelhormoner gjorda på torkad svinsköldkörtel. Torkad svinsköldkörtel kan i nuläget endast förskrivas via individuell licens vilket våra läkare erbjuder om indikationen finns. Läs vår blogg: ”Sköldkörteln är navet i kroppens hormonella hjul”.

 Akuta stödlinjer

  

Nationella telefonjourer och chattar som kan ge stöd och råd

 Det finns stunder då vi behöver akut stöd och råd eller ibland bara ett behov bara av att berätta för någon som lyssnar när vi inte mår bra. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är om du inte vill. Nedan har vi listat några av dessa.

 

1177

Om du har akuta självmordstankar eller på annat sätt känner hopplöshet och du inte känner att du får hjälp någon annanstans ska du inte dra dig för att åka till psykakuten. Där kan de hjälpa dig med det akuta och sätta bollen i rullning för kommande hjälp. Var alltid helt ärlig med hur du mår!

Sjukvårdsrådgivning samt uppgifter om närmsta psykiatriska akutmottagning. På telefonnummer 1177 får du ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården. Telefon: 1177 Webb: 1177.se

 

Jourhavande medmänniska

Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Öppet 21–06 alla nätter. Mer information på www.jourhavande-medmanniska.se

Telefon: 08-702 16 80

 

Kvinnofridslinjen

Stödtelefon för dig som utsatts för hot eller våld. Närstående är också välkomna att ringa. Den som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att det du säger inte får berättas vidare för någon annan. Du som ringer kan vara anonym, och samtalet syns inte på telefonräkningen. Mer information på www.kvinnofridslinjen.se

Telefon: 020-50 50 50

 

Alkohollinjen

Du kan ringa Alkohollinjen om du funderar över dina egna eller någon annans alkoholvanor. Du kan få stöd för att ändra ditt drickande, eller få råd om hur du ska göra om någon du känner har problem med alkohol. Mer information på alkohollinjen.se

Telefon: 020-84 44 48

 

Mind Självmordslinjen

Självmordslinjen drivs av föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Du som känner att du inte vill leva längre eller har en närstående du är orolig för kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan.

Telefon: 901 01 Chatten når du på mind.se

 

SHEDO

Föreningen SHEDO stödjer dig som har ätstörningar eller självskadebeteende. De har en jourmejl dit du kan skriva om du behöver prata med någon. Du kan också höra av dig om du har funderingar kring psykisk ohälsa. De som svarar på mejlen har egna erfarenheter av ätstörningar eller självskadebeteende, men mår bra idag.

SHEDO driver också självskadechatten som är öppen några dagar i veckan.

Mejl: jour@shedo.se Chatt: shedo.se/chatt