HerCare är en privat klinik och vården hos oss omfattas inte av offentlig ersättning. Det innebär att dina besök, blodprov och andra tester inte bekostas av skattemedel som det gör när du t.ex. besöker läkaren på vårdcentralen. 

Vi skulle gärna vilja kunna erbjuda HerCares vård med subventioner, vilket skulle betyda att du bara skulle betala några hundralappar och att resten betalas av skattebetalarna via landstinget. Idag kan vi tyvärr inte göra det eftersom befintliga ersättningar endast möjliggör korta besök på 15 min. Vår starka övertygelse är dock att längre möten är helt nödvändiga för att kunna leverera vård av högsta kvalité och med tydliga resultat. Våra ordinarie mötestider är därför mellan 45-60 minuter långa.

Vi arbetar dock på att även HerCares vård i framtiden ska bli landstingsfinansierad. Förhoppningsvis kommer man även inom en snar framtid att kunna använda sin sjukvårdsförsäkring hos oss.

Se prislista

För att vi ska kunna individanpassa din vård behöver vi få information om vissa blodmarkörer.

Om du bor i Stockholm eller Uppsala:
När du bokar ditt besök skickas en remiss till Aleris Närlabb. Välj den Aleris provtagningsenhet som passar dig för att få ditt blodprov taget.

Här kan du hitta den som ligger närmast dig: https://www.aleris.se/lab-provtagning/narlaboratorier/

Observera dock att du inte kan gå till de labb där det står “Närlaboratoriet” eftersom de från och med 190427 drivs av Unilabs AB, och våra HerCare e-remisser inte skickas dit.

Provsvaren hamnar automatiskt i din journal hos oss på HerCare.

Om du bor i övriga landet:
Vi hänvisar dig till Werlabs och du behöver själv beställa och betala ditt blodprov på Werlabs hemsida: https://werlabs.se/blodprov/

Välj deras test “Hälsokontroll XL”. Har du bokat besök hos oss gällande förklimakteriet eller klimakteriet behöver du dessutom lägga till ett blodprov för FSH och östradiol. Du hittar det här: https://werlabs.se/blodprov/fsh-ostrogentest/ Proverna bör då tas på dag 3-5 av din mens förutsatt att du inte är under pågående behandling med p-piller.

Här hittar du den provtagningsenhet som är närmast dig: https://werlabs.se/provtagningsstallen/

Observera att provsvaren från Werlabs inte hamnar automatiskt i din journal. Vänligen mejla dina blodprovssvar i pdf format till info@hercare.se innan ditt besök på HerCare.

Det finns stunder då vi behöver akut stöd och råd eller ibland bara ett behov bara av att berätta för någon som lyssnar när vi inte mår bra. På 1177 vårdguidens hemsida hittar du telefonjourer och chattsidor som du kan kontakta. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är om du inte vill. Nedan har vi listat några av dessa. För en mer komplett lista och de senaste uppdateringar, vänligen se jourtelefoner och rådgivning på www.1177.se

Hjälplinjen
Hjälplinjen erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd till människor i kris. Både du som ringer till Hjälplinjen och den som svarar är anonyma. De som svarar är psykolog, socionom eller sjuksköterska och har stor erfarenhet av att stödja människor i kris. Du kan även kontakta Hjälplinjen om du är orolig för någon närstående. Öppet 13–22 alla dagar. Mer information på: Hjälplinjen

Telefon: 0771-22 00 60

Jourhavande medmänniska
Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Öppet 21–06 alla nätter. Mer information på www.jourhavande-medmanniska.se

Telefon: 08-702 16 80

Kvinnofridslinjen
Stödtelefon för dig som utsatts för hot eller våld. Närstående är också välkomna att ringa. Den som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att det du säger inte får berättas vidare för någon annan. Du som ringer kan vara anonym, och samtalet syns inte på telefonräkningen. Mer information på www.kvinnofridslinjen.se

Telefon: 020-50 50 50

Alkohollinjen
Du kan ringa Alkohollinjen om du funderar över dina egna eller någon annans alkoholvanor. Du kan få stöd för att ändra ditt drickande, eller få råd om hur du ska göra om någon du känner har problem med alkohol. Mer information på alkohollinjen.se
Telefon: 020-84 44 48

Mind Självmordslinjen
Självmordslinjen drivs av föreningen Mind som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Du som känner att du inte vill leva längre eller har en närstående du är orolig för kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan.
Telefon: 901 01 Chatten når du på mind.se

SHEDO
Föreningen SHEDO stödjer dig som har ätstörningar eller självskadebeteende. De har en jourmejl dit du kan skriva om du behöver prata med någon. Du kan också höra av dig om du har funderingar kring psykisk ohälsa. De som svarar på mejlen har egna erfarenheter av ätstörningar eller självskadebeteende, men mår bra idag.
SHEDO driver också självskadechatten som är öppen några dagar i veckan.
Mejl: jour@shedo.se Chatt: shedo.se/chatt

OBS! Ombokningar som görs mindre än 72 timmar före besöket debiteras  50% av patientpriset och 100% av redan gjorda provtagningar via Aleris.

För att avboka din tid kontaktar du oss på: info@hercare.se

När du kommer till oss klickar du på en länk i sms du fått av oss att du anlänt och betalar för ditt besök. Slå dig sedan ner i vårt trivsamma väntrum tillsammans med en kopp te eller kaffe, och invänta att din vårdgivare kommer och möter dig.

Vår fina, ljusa klinik ligger i Danderyd ca 15 minuter från Stockholm city. Adressen är Brogatan 1, 182 76 Stocksund. Vi finns i ett vitt hus, på femte våningen och det finns hiss.

Närmaste tunnelbanestation är Danderyds sjukhus som finns på röda linjen. Från tunnelbanestationen tar det ca 8-10 minuter att gå.

Utanför vår byggnad finns ett begränsat antal parkeringsplatser.

Videomöte är ett smidigt och tidseffektivt alternativ, särskilt om du bor långväga från Stockholm. För videomöten behöver du ladda ner vår app till din mobiltelefon eller surfplatta. För dator, se nedan.

För vissa typer av möten behöver du av naturliga skäl vara på plats på kliniken. Det gäller t.ex. gynekologiska undersökningar.

Så här förbereder du dig för ditt videomöte
Du kan göra ditt möte via din iPhone, Android, surfplatta eller dator. Vi rekommenderar mobil eller surfplatta.

Om du vill använda din mobil eller surfplatta så gör du så här:

  • Från din mobil eller surfplatta, gå till din app-affär (dvs. App Store för iPhone och Google Play för Android) och ladda ned vår app”HerCare”.
  • Logga in med Mobilt Bank-ID. För att kunna ha videomöte behöver du godkänna allmänna villkor, vår integritetspolicy samt tillåta pushnotiser.
  • Tre-fyra dagar innan ditt bokade videomöte får du ett meddelande från Visiba Care (vår teknikleverantör). Först då kommer ditt möte att synas i appen.
  • Innan mötet behöver du betala mötet i HerCare appen med kort.
  • Om du får ett telefonsamtal under ditt videomöte bryts mötet. Så fort du lägger på startas mötet igen.
  • Vi kommer ringa dig på den bokade tiden. Se till att vara förberedd 5-10 minuter innan och befinna dig på en lugn plats med bra internetuppkoppling och bra belysning för att samtalet ska bli så bra som möjligt.

Om du vill använda din dator gör du så här:

  • Gå till: https://se.visibacare.com/hercare/ Fungerar endast med Chrome eller Firefox.
  • Vi kommer ringa dig på den bokade tiden. Se till att vara förberedd 5-10 minuter innan och befinna dig på en lugn plats med bra internetuppkoppling och bra belysning för att samtalet ska bli så bra som möjligt.

På HerCare arbetar vi efter funktionsmedicinska principer. Funktionsmedicin är en modern, vetenskapsbaserad medicinsk modell för att utvärdera, behandla och förebygga sjukdomar och symtom. Funktionsmedicin är ett nytt medicinskt paradigm. Det handlar om ett nytt sätt att tänka kring sjukdomar: man söker efter de underliggande orsakerna snarare än att maskera de symtom som kroppen uppvisar.

Med en funktionsmedicinsk approach sätter vi den individuella patienten i centrum och adresserar människan som helhet snarare än en isolerad kroppsdel. På så sätt kan man i grunden stötta kroppen till läkning och återställd balans.

Vårt mål är att säkerställa att du som patient alltid är välinformerad om vilken typ av persondata vi behandlar för din räkning. Med anledning av den nya dataskyddsförordningen som trädde i kraft i maj 2018 har vi uppdaterat vår integritetspolicy för att på ett tydligt sätt förklara vilka av dina personuppgifter som sparas hos oss och vad personuppgifterna faktiskt används till.

Har du frågor angående HerCares behandling av dina personuppgifter, kontakta vårt dataskyddsombud via e-post hercare@happydpo.se

Våra näringsterapeuter arbetar med hälsofrämjande kost- och livsstilsinterventioner utifrån en funktionsmedicinsk approach. De hjälper våra patienter med individanpassade kostrekommendationer, rekommenderar kosttillskott utifrån blodprovssvaren samt inspirerar till konkreta livsstilsförändringar som främjar hälsa och hormonbalans.

Våra näringsterapeuter är inte dietister. De har olika utbildningar såsom kostrådgivare, näringsterapi, funktionsmedicinsk hälsocoach alternativt inom kost- och hälsaområdet och ges dessutom kontinuerlig påbyggnadsutbildning internt inom HerCare.